- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele de legume sunt un aperitiv delicios, mai ales ca le puteti servi atat calde cat si reci cand aroma lor devine mai intensa.
Ingrediente
- 3 dovlecei
- sare
- 2 lignuri pesmet
- 2 oua
- 1 legatura marar verde
- 200 ml ulei
- 4 catei de usturoi
- piper negru macinat
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 gr malai
Instructiuni de preparare
- Se curata si se spala ceapa si dovleceii. Se rad dovleceii pe razatoarea mica si se storc bine de suc intre palme.
- Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu dovlecelul ras, cu usturoiul pisat, pesmetul si cu verdeata tocata fin. Se adauga ouale, sare si piper, si se omogenizeaza bine compozitia.
- Se pregatesc chiftele, se trec prin malai si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. cand sunt gata se scot pe sevete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se servesc decorate cu marar proaspat tocat marunt.