- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de vanilie este un preparat foarte aromat si daca il veti gusta o data veti fi surprinsi de aroma si gustul lui.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 150 gr faina
- 2 1/2 linguri unt
- sare
- 4 oua
- 2 1/2 linguri zahar
- 1/2 baton vanilie
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine untul si se amesteca cu faina, putina sare, miezul de la pastaia de vanilie, apoi se pune pe foc adaugand laptele cate putin, in fir subtire si lasand focul mic. Cand crema se ingroasa se da deoparte si se lasa sa se raceasca, incorporand galbenusurile si albusurile batute spuma tare.
- Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si se baga in cuptor sa se coaca la foc mediu-mic 35-40 de minute, fara a deschide usa cuptorului in primele 20 de minute.