- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de cirese trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat si gustos!
Ingrediente
- 4 oua
- 1/3 lingurita scortisoara macinata
- 1 lamaie
- 20 gr unt
- 100 gr pesmet
- 600 gr cirese
- 150 gr zahar tos
- zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma albicioasa, in care se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie si scortisoara macinata. Dupa ce crema si-a marit volumul, se adauga pesmetul si ciresele fara samburi, scurse de zeama, apoi albusurile batute spuma tare.
- Se amesteca usor, apoi se toarna compozitia intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si se coace la foc mic 35-40 de minute, Cand sufleul este gata se pudreaza cu zahar si se poate servi.