- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele din carne sunt foarte gustoase, avand marele avantaj ca se prepara rapid. Optional chiftelutele se pot face si in cuptor, gustul fiind la fel de aromat si delicios.
Ingrediente
- 500 gr carne macra
- 1 felie de paine
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 gr unt
- 1 cartof fiert
- pesmet
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Carnea, cartoful si painea, inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca marunt, se caleste in unt si se amesteca in compozitia de carne, adaugand apoi un ou, sare si piper, dupa gust.
- Se formeaza cu mana chiftelute rotunde, mici si se trec prin ou batut, prin pesmet si din nou prin ou, apoi se prajesc in ulei fierbinte.
- Chiftelutele sunt delicioase atat calde cat si reci.