- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jambonul de porc este un aperitiv delicios, aromat pe care il putem servi ca atare sau il putem folosi la prepararea multor feluri de mancare.
Ingrediente
- 1 ciolan de porc (pulpa din spate)
- 10 boabe de piper
- 3 foi de dafin
- 3 crengute de rozmarin
- 2 linguri cu sare
- 4 boabe de ienibahar
- 5 catei de usturoi
- 2 litri de vin alb sec
Instructiuni de preparare
- Parleste ciolanul, curata-l cu lama cutitului, apoi spala-l cu apa rece. Pune apa la fiert intr-o tava mare cat sa incapa piciorul de porc. Adauga sarea, piperul, ienibaharul, usturoiul taiat felii, foile de dafin.
- lasa sa clocoteasca, apoi pune ciolanul. Cand sosul a scazut la jumatate completeaza cu vin.Lasa sa fiarba, la foc mic4 ore. Cu 3 minute inainte de a lua oala de pe foc, presara rozmarinul.
- Lasa sa se raceasca in zeama ( intorcandu-l din cand in cand), apoi pune jambonulla presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra. Lasa-l de seara pana dimineata, apoi pune ciolanul la zvantat sau intr-o camera aerisita si racoroase. A doua zi afuma-l sau baga-l in frigider.