- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sangeretele este o delicatesa de porc specifica Craciunului, pe acre trebuie sa o incercati deoarece este aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 3 mate groase de caltabos
- 1,5 kg carne grasa de porc (flecica, piept)
- 500 gr orez
- cimbru
- 1 litru sange de porc
- 300 gr sorici
- ienibahar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala matele cu multa apa cu otet apoi se lasa in apa foarte rece.
- Se pune carnea si soriciul la fiert , in apa cu sare.Separat, fierbe orezul in apa fara sare.
- Dupa ce a fiert carnea, da-o prin masina de tocat, iar sangele da-l in 2-3 clocote.
- Intr-un vas mare, amesteca sangele, carnea tocata, orezul fiert si mirodeniile,, apoi cu amestecul obtinut umple matele scurse de apa.
- Carnatii obtinuti se pun la fiert in aoa cu sare si se lasa 10-15 minute de la primul clocot ca sa se inghece.