- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Kaizerul este o specialitate de porc pe care trebuie sa o incercati sa o preparati si dvs deoarece este gustoasa si foarte aromata.
Ingrediente
- 1,5 kg piept de porc cu sorici
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri boia dulce
- 2 lingurite piper negru macinat
- 3 lignuri vin alb
- 250 gr sare
- 2 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
Instructiuni de preparare
- Amesteca zaharul cu 3 linguri rase de sare si freaca bucata de piept pe ambele parti. Lasa carnea la rece o zi, apoi spal-o si pune-o intr-un litru de apa si restul de sare.
- Timp de o saptamana, intoarce-o cand pe o parte cand pe alta. Opareste bucata de piept de porc in 3 litri de apa clocotita apoi las-o la zvantat.
- Amesteca usturoiul pisat cu restul condimentelor si freaca bucata de kaizer pe partea fara sorici. Incinge cuptorul si pune un gratar peste o tava mai adanca in care ai turnat uleiul, o ceasca de apa si vinul. Asaza kaizerul pe gratar, acopera cu folie si da la cuptor, la foc potrivit, o ora si jumatate. lasa-l sa se zvante, apoi pune-l la loc rece si uscat.