Chiftelute fara carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele fara carne sunt delicioase, aroma lor putand de fiecare data sa fie imbunatatita prin adaugarea de verdeata, ceapa verde, ardei gras, astfel de fiecare data veti avea impresia ca savurati alt preparat.

Ingrediente

    • 2 oua
    • 1 ceapa
    • piper macinat
    • 4-5 cartofi
    • 125 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand se poate intepa usor cu furculita se ia oala de pe foc, se scurge de apa si se lasa sa se racoreasca putin cartotii, care apoi se curata  de coaja.
  2. Ceapa se curata si se toaca marunt si se da impreuna cu cartofii prin masina de tocat, adaugand la piureul obtinut sare, piper si ouale batute, amestecand usor totul.
  3. Din compozitia obtinuta  se modeleaza chiftelute, care se dau prin pesmet, apoi se prajesc in ulei fierbinte. Cand s-au rumenit pe toate partile se scot din ulei si se pun pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pot servi.

Recomandari

Aperitive