- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupele cu mere sunt atat de buna, incat le puteti servi la aperitiv sau la gustare, dar musai sa fie reci.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 mere mari decojite si tocate
- 50 ml apa
- 2 linguri zahar tos alb
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
PENTRU CUPE:
- 400 gr faina alba
- 300 gr fulgi de ovaz
- 300 gr zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 300 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pentru umplutura amestecati intr-o cratita merele tocate sau rase cu apa, zaharul alb si scortisoara, apoi puneti pe foc mediu-mic, pana incepe sa fiarba. Lasati amestecul pe foc 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca, apoi dati cratita deoparte ca sa se raceasc.
- Pentru aluatul cupelor, amestecati intr-un castron mare faina cu ovazul, zaharul brun, scortisoara si nucsoara, apoi puneti untul taiat cubulete si framantati pana obtineti un aluat nisipos. Se ia cu o lingura aluat si se pune in locasurile de briose, apasand cu fundul unui pahar, astfel incat sa acopere uniform fundul si marginile cupelor.
- Asezati aluat in toate formele si intepati din loc in loc cu o furculita. Puneti in fiecare cupa cate 2 lingurite de umplutura, presati,apoi bagati tava la cuptor 15-20 de minute, pana se rumenesc.
- Cand sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.