Cupe cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cupele cu mere sunt atat de buna, incat le puteti servi la aperitiv sau la gustare, dar musai sa fie reci.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 mere mari decojite si tocate
    • 50 ml apa
    • 2 linguri zahar tos alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata

    PENTRU CUPE:

    • 400 gr faina alba
    • 300 gr fulgi de ovaz
    • 300 gr zahar brun
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 lingurita nucsoara macinata
    • 300 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru umplutura amestecati intr-o cratita merele tocate sau rase cu apa, zaharul alb si scortisoara, apoi puneti pe foc mediu-mic, pana incepe sa fiarba. Lasati amestecul pe foc 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca, apoi dati cratita deoparte ca sa se raceasc.
  2. Pentru aluatul cupelor, amestecati intr-un castron mare faina cu ovazul, zaharul brun, scortisoara si nucsoara, apoi puneti untul taiat cubulete si framantati pana obtineti un aluat nisipos. Se ia cu o lingura aluat si se pune in locasurile de briose, apasand cu fundul unui pahar, astfel incat sa acopere uniform fundul si marginile cupelor.
  3. Asezati aluat in toate formele si intepati din loc in loc cu o furculita. Puneti in fiecare cupa cate 2 lingurite de umplutura, presati,apoi bagati tava la cuptor 15-20 de minute, pana se rumenesc.
  4. Cand sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Aperitive