- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Banana crepes sunt de fapt niste clatite cu banane servite cu un sos delicios de caramel si smantana. Merita incercate!
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 200 gr faina alba
- 50 gr zahar pudra
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 3 linguri unt topit
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
PENTRU SOS:
- 50 gr unt
- 50 gr zahar brun
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 50 gr smantana
- 6 banane taiate in jumatati
- 300 gr frisca batuta spuma
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
Instructiuni de preparare
- Cerneti faina si zaharul pudra intr-un castron, apoi adaugati ouale, laptele, untul topit, esenta de vanilie si sarea, amestecand energic ca sa se omogenizeze amestecul.
- Din amestecul preprat coaceti clatite intr-o tigaie unsa cu unt, rumenindu-le usor pe ambele parti.
- Dupa ce ati terminat clatitele topiti 50 gr unt intr-o tigaie mare si puneti si zaharul brun, scortisoara si nucsoara. Adaugati smantana si lasati sa fiarba pana cand sosul se ingroase. adaugati jumatate din banane in sos si lasati-le 2-3 minute, punand mereu sos pe ele, apoi luati tigaia de pe foc.
- Asezati cate o bucata de banana in clatita si rulati-le, asezandu-le direc pe farfuria de servit. Turnati sos peste ele, apoi decorati cu frisca batuta spuma si scortisoara macinata.