Banana crepes

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Banana crepes sunt de fapt niste clatite cu banane servite cu un sos delicios de caramel si smantana. Merita incercate!

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 200 gr faina alba
    • 50 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 200 ml lapte
    • 3 linguri unt topit
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1/4 lingurita sare

    PENTRU SOS:

    • 50 gr unt
    • 50 gr zahar brun
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • 50 gr smantana
    • 6 banane taiate in jumatati
    • 300 gr frisca batuta spuma
    • 1 varf de cutit scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Cerneti faina si zaharul pudra intr-un castron, apoi adaugati ouale, laptele, untul topit, esenta de vanilie si sarea, amestecand energic  ca sa se omogenizeze amestecul.
  2. Din amestecul preprat coaceti clatite intr-o tigaie unsa cu unt, rumenindu-le usor pe ambele parti.
  3. Dupa ce ati terminat  clatitele topiti 50 gr unt intr-o tigaie mare si puneti si zaharul brun, scortisoara si nucsoara. Adaugati smantana si lasati sa fiarba pana cand sosul  se ingroase. adaugati jumatate din banane in sos si lasati-le 2-3 minute, punand mereu sos pe ele, apoi luati tigaia de pe foc.
  4. Asezati cate o bucata de banana in  clatita si rulati-le, asezandu-le direc pe farfuria de servit. Turnati sos peste ele, apoi decorati cu frisca batuta spuma si scortisoara macinata.

Recomandari

Aperitive