- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitura cu mere se prepara foarte usor si este cu siguranta pe placul tuturor.
Ingrediente
- 100 gr unt topit si racorit
- 200 gr zahar tos alb
- 1 ou
- 200 gr faina alba
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 150 gr nuci tocate
- 4 mere rase fin
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare amestecati untul topit zu zaharul si oul, apoi adaugati faina, bicarbonatul de sodiu si scortisoara macinata. La final adaugati nucile si merele rase, omogenizati si turnati compozitia intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu faina.
- Coaceti prajitura 40 de minute la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata, apoi scoateti tava si lasati 15 minute sa se racoreasca dupa care transferati-o pe un gratar.