- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Batoanele cu zmeura si ovaz sunt perfecte in zilele cand nu aveti timp suficient pentru o masa completa. Aceste batoane nu sunt doar gustoase dar au si un efect puternic energizant.
Ingrediente
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 200 gr zahar brun
- 300 gr fulgi de ovaz
- 300 gr faina alba
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 300 gr dulceata de zmeura
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mixati untul cu zaharul brun pana cand ametsecul devine pufos. Adaugati fulgii de ovaz, faina, sarea si praful de copt, apoi amestecati ca sa se omogenizeze bine. Turnati jumatate din amestec intr-o tava unsa cu putin unt, apasand usor ca sa repartizati uniform, ungeti cu dulceata de zmeura, apoi puneti restul de compozitie.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste, apoi scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca bine de tot inainte de a o portiona si servi.