Chisca de Bucovina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chisca de Bucovina este un aperitiv delicios, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun, find un preparat specific sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

    • 150 gr slanina afumata
    • 1 ceapa
    • 1 kg carne de porc
    • 1 stomac de porc
    • foi de dafin
    • cuisoare
    • sare
    • piper boabe
    • coriandru
    • nucsoara
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata de pielite si zgarciuri, se spala, se taie in felii. Stomacul se curata, se spala bine in mai multe ape, apoi peretii sai se tapeteaza cu felii de carne.
  2. Restul carnii se da prin masina de tocat, in doua reprize. Slanina se taie in cubulete si se amesteca apoi cu carnea tocata, se presara condimentele, se omogenizeaza si se umple stomacul de porc, care se coase si se fierbe in apa clocotita cu sare, in care s-au adaugat cateva boabe de piper si foi de dafin, dar si o ceapa curatata si coapta, cu cateva cuisoare infipte in ea.
  3. Cand a fiert bine, se lasa pana se raceste, in aceeasi zeama, apoi se scoate, se scurge si se da la fum.

Recomandari

Aperitive