- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caise pe orez este un aperitiv dulce pe care il puteti servi si la desert.
Ingrediente
- 500 gr caise coapte
- 1 litru lapte
- 200 gr orez
- vanilie
- 1/2 lingurita cu scortisoara pulbere
- 200 gr zahar
- 200 ml apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli caisele, le scoti samburii si le fierbi intr-un sirop obtinut din: 1 pahar cu apa, 1 pahar cu zahar, 2 plicuri cu zahar vanilinat. Le scoti cu spumiera, le asezi pe o sita, ingrosi siropul si stingi focul.
- Alegi orezul bob cu bob, il speli in 2-3 ape, il oparesti cateva minute in apa care clocoteste. Cand nu mai are apa pui 500 ml lapte si fierbi orezul pe foc mic 20 minute, sarezi, torni si restul de lapte, lasi sa fiarba inca 15 minute si lasi sa se raceasca.
- Intr-un castron mare de sticla rastorni orezul caldut, decorezi cu caise fierte in sirop, presari scortisoara si torni deasupra siropul ingrosat si servesti rece.