- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile umplute cu legume sotate sunt aromate si au un gust deosebit atat calde cat si reci. Daca doriti puteti adauga cascaval ras sau mozzarella deasupra.
Ingrediente
- 8 ciuperci mari
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 cepe
- 50 gr costita
- 2 dovlecei micuti
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- maghiran
- oregano
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata ciupercile de codite si lasa palariile deoparte. Taie capetele coditelor si , cu lama cutitului, razuiele de coaja fina. Taie in cubulete ceapa, dovleceii, morcovul si ardeii grasi.
- Incinge 3-4 linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si caleste la foc mic costita taiata fasii subtiri, apoi adauga legumele. Adauga sare si piper, dupa gust, iar sepe final, presara oregano si maghiran, dupa gust.
- Dupa ce s-au patruns legumele, ia tigaia de pe foc si adauga usturoiul tocat marunt.
- Umple palariile ciupercilor cu aceasta compozitie si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-o la cuptorul incins 5-10 minute, apoi le poti servi ca antreu, dar si ca garnitura , langa un peste aromat.