Clatite cu dulceata la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatite cu dulceata la cuptor sunt delicioase dar pentru o aroma deplina serviti-le cu frisca si cu o cupa de inghetata de fructe de padure!

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 250 gr faina
    • 1 lingura coniac
    • 4 oua
    • 500 ml lapte
    • 50 gr unt
    • 1 lingura zahar vanilat
    • sare
    • ulei, pentru copt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • dulceata de visine sau de trandafiri
    • unt, pentru tava
    • 100 ml lapte
    • 1 ou
    • zahar pudra, pentru servit

Instructiuni de preparare

  1. Se bat bine ouale cu un tel, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr unt si cu coniacul, amestecand bine pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga treptat putina sare, laptele, amestecand mereu.
  2. Se unge cu ulei o tigaie cu coada si se pune pe foc. Cand s-a infierbantat, se toarna un polonic mediu din aluat si se invarte tigaia ca sa se acopere cu aluat tot fundul. Se rumeneste clatita pe o parte, se intoarce cu un cutit lat si se rumeneste si pe partea cealalta, apoi se rastoarna pe o farfurie lata sau un fund.
  3. Se umplu clatite cu dulceata, apoi se asaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, inranduri, dar asezate in sens invers. Deasupra se toarna laptele amestecat cu oul batut si se baga la cuptor pentru 10 minute.
  4. Clatitele se scot din cuptor cat s-au rumenit, se pudreaza cu zahar si se pot servii.

Recomandari

Aperitive