- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante sunt aromate, delicioase si foarte usor de preparat, ele fiind ideale pentru micul dejun.
Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri parmezan ras
- 500 gr faina
- 1 lingurita chimen pisat
- lapte
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 piept de pui fript la gratar
- 1 dovlecel zucchini
- 1 ardei iute rosu
- 1 ardei kapia
- 100 gr cascaval ras
- 2 linguri porumb dulce
- pasta de rosii
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Cu ajutorul unui mixer, se amesteca faina, ouale, o jumatate de lingurita cu sare, chimenul si parmezanul. Se toarna cate o ceasca cu lapte, amestecand, pana se obtine un aluat de consistenta smantanii, acre se baga la frigider pentru 20 de minute.
- Se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu ulei. Se incinge uleiul, se toarna un polonic cu aluat, se misca tigaia ca sa se intinda aluatul uniform si se lasa pe foc pana cand clatita incepe sa se desprinda de fundul tigaii, apoi se intoarce si se lasa sa se coaca 30 de secunde.
- Clatitele coapte se scot pe un platou care se acopera ca sa nu se ususce.
- Se taie ardeiul kapia si dovlecelul in bastonase care se rumenesc putin in ulei inicns. Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca cu porumbul, ardeiul iute tocat marunt si bastonasele de ardei si dovlecel, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Se umplu clatitele cu compozitia preparata, se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge clatitele cu putina pasta de rosii, se presara cascaval si se baga in cuptorul incins, la foc iute, 15 minute.