- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Omleta spaniola este un preparat foarte gustos si plin de proteine, ideal pentru micul dejun.
Ingrediente
- 200 ml lapte
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 4 cartofi mari, roz
- 8 oua
- parmezan ras
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, apoi se scurg si se lasa sa se racoreasca. Cand cartofii sunt calduti se curata de coaja si se taie in felii mai groase.
- Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste impeuna cu cuburile de cartofi in uleiul incins cu putina sare, si se lasa sa se caleasca pana cand ceapa incepe sa devina sticloasa.
- Se rastoarna totul intr-un vas termorezistent, se bat ouale cu laptele si putin parmezan ras, iar compoztia obtinuta se rastoarna peste compozitia din tava.
- Se baga tava in cuptorul incins pentru 15 minute sau pana ce omleta este de consistenta potrivita.