Budinca de cartofi cu ardei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de cartofi cu ardei este un preparat rapid, delicios, economic si foarte usor de preparat, fiind reteta perfecta pentru o gustare delicioasa.

Ingrediente

    • 6 cartofi
    • 4 linguri telemea de oi rasa
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita maghiran uscat
    • 5 oua
    • 3 linguri smantana
    • 1 ardei gras
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi mari. Se pun cartofii intr-o forma de tarat, se stropesc cu uleiul, se presara maghiran uscat, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate inredientele, apoi se adauga ardeiul taiat suvite si se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute.
  2. Separat, se bat ouale cu telemeua rasa si smantana si se toarna peste cartofi, in momentul in care acestia sunt bine copti. Se lasa in continuare la cuptor pana cand se intaresc ouale, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Recomandari

Aperitive