- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante umplute cu carne rasol sunt delicioase si satioase, ele fiind perfecte la micul dejuna chiar si daca sunt preparate cu o zi inainte.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 2 oua
- 10-12 linguri cu faina
- 1/4 lingurita cu sare
- 1 l apa minerala
- 2 linguri cu ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 200-300 gr carne rasol (de pui sau vita)
- 1 ceapa
- 1 ou
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper macinat
- verdeata tocata
- 200 ml suc de rosii sau 2-3 rosii bine coapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti clatitele dupa metoda clasica. Clatitele se rumenesc putin si, mai ales, nu se prajesc in mult ulei. Tigaia in care se fac clatitele se unge doar cu ulei.
- Tocati ceapa si caliti-o cu o lingurita de ulei timp de 5 minute. Adaugati carnea rasol taiata cuburi mici si lasati sa stea pe foc 2-3 min. Trageti vasul de pe foc, raciti amestecul 15 minute adaugati 1 ou, verdeata tocata, sare, piper macinat si omogenizati amestecul.
- Umpleti clatitele, rulati-le si asezati-le in tava sau forma de sticla termorezistenta in care ati turnat 2 linguri de ulei.
- Puneti forma in cuptorul cald, dupa ce ati pus printre clatite felii de rosii decojite.
- Dupa jumatate de ora serviti mancarea calda, langa vin alb.