Clatite umplute cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele umplute cu dovlecei sunt delicioase, iar pentru un gust mai fin poti adauga un varf de cutit de nucsoara in compozitia de dovlecel cu nucsoara.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 125 gr hrisca
    • 2 oua
    • 300 ml lapte
    • ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 dovlecei
    • 100 gr parmezan ras
    • 2 fire praz
    • piper macinat
    • sare
    • unt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru clatite, amesteca ingredientele uscate intr-un bol. Adauga ouale batute si 100 ml de lapte si amesteca ca sa nu se formeze cocoloase.
  2. Subtiaza compozitia cu lapte, pas cu pas, pana ce ajunge la consistenta unei smantani care curge. Incinge cate o lingurita de ulei intr-o tigaie nonaderenta si coace clatitele, una cate una.
  3. Taie dovleceii in fasiute si feliaza subtire  prazul. Caleste-le impreuna intr-o tigaie in care ai incins un cubulet de unt. Cand s-au inmuiat, presara jumatate din cantitatea de cascaval si amesteca usor.
  4. Umple foile de clatite, impacheteaza-le sub forma de triunghi si presara peste restul de cascaval.
  5. Inainte de servire,  pune clatite pentru 5 minute in cuptorul incins.

Recomandari

Aperitive