- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale cu ansoa sunt un aperitiv special pentru ocazii deosebite. Nu poate lipsi de la mese festive alaturi de familie si prieteni.
Ingrediente
- 5 oua
- 5 fileuri de ansoa
- 1 lamaie
- 3-4 linguri de sos Bechamel
- 1 lingura de unt
- patrunjel verde
- 2 linguri smantana
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb ouale tari, se cojesc, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu fileurile de ansoa, apoi se amesteca cu sare,piper, cu sos Bechamel, cu patrunjel verde tocat, cu putina zeama de lamaie si cu albusurile de ou tocate.
- Se asaza intr-o forma unsa cu unt, se acopera cu smantana si se baga in cuptorul incins sa se gratineze. Cand este gata se lasa sa se racoreasca putin apoi se poate felia si servi.