- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale cu ceapa usturoi verdeata si maioneza este cu siguranta un aperitiv delicios cu care va veti surprinde din plin invitatii.
Ingrediente
- 10 oua
- 2 legaturi usturoi verde
- 2 legaturi ceapa verde
- 350 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- 1 lingurita mustar (optional)
- zeama de lamaie
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume.
- Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul si patrunjelul si se amesteca totul cu ouale rase.
- Se prepara maioneza dintr-un galbenus fiert si 3 crude, adaugand, treptat uleiul, si se freaca continuu pana cand se termina uleiul.
- Se adauga dupa gust zeama de lamaie, sare, piper, mustar si la urma albusul fiert tocat foarte marunt, apoi se amesteca cu ouale rase.
- Se arajeaza pe o farfurie mare si adanca si se presara deasupra putina verdeata.