Oua cu ceapa usturoi verdeata si maioneza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale cu ceapa usturoi verdeata si maioneza este cu siguranta un aperitiv delicios cu care va veti surprinde din plin invitatii.

Ingrediente

    • 10 oua
    • 2 legaturi usturoi verde
    • 2 legaturi ceapa verde
    • 350 ml ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura marar verde
    • 1 lingurita mustar (optional)
    • zeama de lamaie
    • sare
    • piper macinat

     

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume.
  2. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul si patrunjelul si se amesteca totul cu ouale rase.
  3. Se prepara maioneza dintr-un galbenus fiert si 3 crude, adaugand, treptat uleiul, si se freaca continuu pana  cand se termina uleiul.
  4. Se adauga dupa gust zeama de lamaie, sare, piper, mustar si la urma albusul fiert tocat foarte marunt, apoi se amesteca cu ouale rase.
  5. Se arajeaza pe o farfurie mare si adanca si se presara deasupra putina verdeata.

Recomandari

Aperitive