- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de sardele in sos tomat este o pasta delicioasa care va da startul in prepararea unor aperitive delicioase. Prin siimpla adaugare de ardei gras, iute sau masline tocate marunt ati obtinut un aperitiv extraordinar.
Ingrediente
- 1 cutie sardele in sos tomat
- 1/2 lamaie
- maioneza
- 1 castravecior in saramura
- 2 oua
PENTRU GARNISIT:
- masline
- ridichi
- patrunjel verde
- cozi de ceapa verde
Instructiuni de preparare
- Sardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se prezeasa cu furculita, pana cand se incorporeaza carnea in sosul tomat.
- Se adauga castraveciurul tocat marunt si scurs bine de zeama. Se adauga zeama de lamaie, dupa gust, si maioneza obtinuta sin frecarea cu ulei a doua galbenusuri.
- Se aranjeaza pasta pe o farfurie, se netezeste si se presara peste tot cu albusul fiert si tocat marunt. Pasta se garniseste cu masline, feliute de ridichi, cozi de ceapa verde si frunze de patrunjel verde.