- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu ciuperci sunt o delicioasa gustare de dupa-amiaza...
Ingrediente
- 2 oua
- 250 gr faina
- sare
- apa calda
- 2 galbenusuri
- 1 ceapa
- 10 ciuperci
- piper
- sare
- boia de ardei
- ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Din faina proaspat cernuta, 2 oua intregi, 2 albusuri, apa calda cat incape intr-un ou si un praf de sare faci un aluat pe care-l framanti pana se desprinde de pe mana, apoi il lasi deoparte.
- Cureti ciupercile, le toci marunt, le calesti in ulei impreuna cu o ceapa tocata. Lasi pe foc mic sa scada bine, apoi sarezi si, dupa ce ai colorat cu boia de ardei, amesteci cu 2 galbenusuri, omogenizezi si umpli coltunasii.
- Intinzi foaie subtire de aluat, tai patrate, pui umplutura pe un colt si lipesti marginile.
- Dupa ce ai trecut jumatate din patrat peste umplutura (Coltunasii sunt triunghiuri care contin umplutura dorita). Fierbi in apa clocotita, scoti in sita, lasi sa se scurga. ii servesti fierbinti, cu vin rosu sau rose.