Coltunasi cu visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coltunasii cu visine trebuie sa ii incercati pentru ca sunt deliciosi si foarte aromati.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT;

    • 3 oua
    • faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA;

    • 1 kg visine
    • 3 linguri unt
    • 100 ml suc de visine
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri smantana
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul.
  2. Se intinde foaia de aluat, se taie patrate si se pun 2-3 visine in fiecare patrat. Se ung marginile patratelor cu apa si se lipesc, peste visine, in forma de triunghi. Se pun la fiert in apa care clocoteste si in care s-a adaugat un praf de sare. Sunt gata cand se lasa la fund. Se scot cu spumiera, se pun intr-un castron si se toarna peste ei untul topit.
  3. Din sucul de visine se face un sirop gros, fierbandu-l cu 3 linguri de zahar. Se servesc coltunasii cu acest sos si cu smantana.

Recomandari

Aperitive