- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu visine trebuie sa ii incercati pentru ca sunt deliciosi si foarte aromati.
Ingrediente
PENTRU ALUAT;
PENTRU UMPLUTURA;
- 1 kg visine
- 3 linguri unt
- 100 ml suc de visine
- 3 linguri zahar
- 3 linguri smantana
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul.
- Se intinde foaia de aluat, se taie patrate si se pun 2-3 visine in fiecare patrat. Se ung marginile patratelor cu apa si se lipesc, peste visine, in forma de triunghi. Se pun la fiert in apa care clocoteste si in care s-a adaugat un praf de sare. Sunt gata cand se lasa la fund. Se scot cu spumiera, se pun intr-un castron si se toarna peste ei untul topit.
- Din sucul de visine se face un sirop gros, fierbandu-l cu 3 linguri de zahar. Se servesc coltunasii cu acest sos si cu smantana.