- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida pane se prepara, de regula, cu ou. Acesta reteta va ofera varianta de post, astfel in acele zile va puteti bucura de gustul si aroma conopidei pane.
Ingrediente
PENTRU ALUATUL TEMPURA:
- 250 ml apa foarte rece
- cuburi de gheata
- 200 gr faina
- turmeric
- sare
- ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
- Desfa conopida in buchetele si fierbe-o cateva minute in apa clocotita si sare, apoi scurge-o cu grija intr-o sita si, ca sa nu se rupe prea tare pune-o pe un castron.
- Separat, amesteca faina cu un varf de cutit de turmeric/curcuma, putina sare si toarna apa foarte rece. Pentru a mentine aluatul rece, adauga in aluat cateva cuburi de gheata.
- Trece buchetelele de conopida prin amestecul tempura si pune-le in uleiul fierbinte. Prajeste-le rapid pe toate partile, apoi scoate-le pe un servet absorbant ca sa se scurga surplusul de ulei.
- Conopida pane se serveste calda sau rece cu garnitura de legume sau cu o salata de sezon.