- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornetele sunt aperitivele care nu pot lipsi deoarece sunt simplu de preparat iar umplutura poate varia in functie de gusturi.
Ingrediente
- 400 gr salam mortadella
- 1 salata verde
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel verde
- otet
- sare
- crutoane
- 2 oua
- 2 castraveti
- 1 legatura ridichi
- 1 legatura marar verde
- ulei
- piper
Instructiuni de preparare
- Fierbi ouale tari, le decojesti si le ati marunt. Speli frunzele de salata si le lasi sa se scurga. Cureti si speli ridichile si castravetii. Tai salata si ceapa fideluta, iar castravetele si ridichile in rondele subtiri.
- Din otet, ulei si verdeata tocata fin faci un sos pe care il sarezi si condimentezi dupa gust. Amesteci intr-un bol legumele si le stropesti cu sosul de verdeata.
- Tai felii subtiri de mortadella, pe care le rulezi sub forma de cornete si le prinzi cu bucati de scobitori. Le umplui cu salata si le asezi pe un platou sub forma unei flori, cu partea ingusta spre centru, apoi le servesti alaturi de crutoane.