- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale cu ciuperci este un aperitiv delicios pentru micul dejun. Pentru o aroma mai intensa, se poate adauga ardei gras, astfel gustul va fi si mai bun.
Ingrediente
- 200 gr ciuperci
- 200 ml lapte
- 200 gr cascaval
- 100 gr unt
- 5 oua
Instructiuni de preparare
- Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
- Se prepara un sos alb: 30 gr unt incalzit pe foc se amesteca bine cu faina, se toarna treptat laptele si se amesteca energic pana se obtine o ciulama. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 150 gr cscaval dat pe razatoarea mica, iar crema obtinuta se toarna peste oua.
- Ciupercile tocate si calite bine in unt, pana le-a scazut zeama, se pun peste sosul alb. Se rade deasupra restul de cascaval, se stropeste cu unt si se baga vasul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute.
- Cand este rumenit se scoate vasul din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.