Oua cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale cu ciuperci este un aperitiv delicios pentru micul dejun. Pentru o aroma mai intensa, se poate adauga ardei gras, astfel gustul va fi si mai bun.

Ingrediente

    • 200 gr ciuperci
    • 200 ml lapte
    • 200 gr cascaval
    • 100 gr unt
    • 5 oua

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
  2. Se prepara un sos alb: 30 gr unt incalzit pe foc se amesteca bine cu faina, se toarna treptat laptele si se amesteca energic pana se obtine o ciulama. Se ia vasul de pe foc, se amesteca sosul cu 150 gr cscaval dat pe razatoarea mica, iar crema obtinuta se toarna peste oua.
  3. Ciupercile tocate si calite bine in unt, pana le-a scazut zeama, se pun peste sosul alb. Se rade deasupra restul de cascaval, se stropeste cu unt si se baga vasul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute.
  4. Cand este rumenit se scoate vasul din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.

Recomandari

Aperitive