Oua cu rizotto

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale cu rozotto este o delicioasa reteta de mic dejun delicios. Ouale cu rizotto sunt delicioase atat calde cat si reci.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 3 linguri ulei
    • sos de rosii
    • 1 lingurita unt
    • 200 gr orez
    • 1 litru apa
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-o cratita orezul bine spalat si scurs, apoi se amesteca cu 3 linguri de ulei (fara sa se puna pe foc). In alt vas se toarna apa, se amesteca cu putina sare si se toarna peste orez. Se pune cratita in cuptorul incins si se lasa sa fiarba pana cand orezul de umfla si scade toata apa.
  2. Pe un platou rotund se aranjeaza orezul fiert, in forma de coroana, iar in mijloc se toarna omleta facuta din oua si taiata fasii. In jurul coroanei de orez se toarna sos de rosii amestecat cu unt, sare si piper, si se poate servi.

Recomandari

Aperitive