- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru ca vara ne incanta cu o paleta variata de culori si mancarea pe care o servim trebuie sa fie la fel de variata si colorata, tocmai de aceea va propunem o salata colorata, delicioasa si foarte simplu de preparat.
Ingrediente
- 300 gr fasole verde
- 200 gr morcovi
- 100 gr fasole boabe
- 300 gr mazare
- 100 gr porumb fiert
- 6 ridichi
PENTRU SOS:
- 125 gr iaurt natur
- 1 lingura ulei
- 1/4 lingurita zahar
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 4 frunze de menta
- sare
PENTRU COSULETE:
- 200 gr faina
- 60 ml apa
- 100 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Framanta faina cu untul rece taiat bucati mici, adauga sare si treptat apa rece. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece pentru 30 de minute.
- Intre timp, pune la fiert in vase separate fasolea verde, mazarea, fasolea boabe si morcovii taiati in doua. Dupa ce au fiert, scurge-le bine, lasa-le sa se raceasca, apoi amesteca-le, avand grija ca inainte sa taiati morcovii cubulete.
- Adauga porumbul si ridichiile taiate fasii si toarna peste ele iaurtul amestecat cu mustarul, uleiul, zeama de lamaie, zaharul, frunzele de menta tocate si putina sare, si da-o la frigider pana prepari cosuletele.
- Intinde aluatul pe masa pudrata cu faina, si intinde o foaie grosa de 6 mm. Decupeaza cercuri cu ajutorul unui castrinel, asaza cercurile in forme de tarte neunse si coace-le in cuptorul incins, penrtu 25 de minute. Cand sunt rumenite scoate-le din cuptor, lasa-le sa se raceasca, apoi umple-le cu salata si serveste.