Cosulete cu salata multicolora

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru ca vara ne incanta cu o paleta variata de culori si mancarea pe care o servim trebuie sa fie la fel de variata si colorata, tocmai de aceea va propunem o salata colorata, delicioasa si foarte simplu de preparat.

Ingrediente

    • 300 gr fasole verde
    • 200 gr morcovi
    • 100 gr fasole boabe
    • 300 gr mazare
    • 100 gr porumb fiert
    • 6 ridichi

    PENTRU SOS:

    • 125 gr iaurt natur
    • 1 lingura ulei
    • 1/4 lingurita zahar
    • 1 lingurita mustar
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 4 frunze de menta
    • sare

    PENTRU COSULETE:

    • 200 gr faina
    • 60 ml apa
    • 100 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Framanta faina cu untul rece taiat bucati mici, adauga sare si  treptat apa rece. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece pentru 30 de minute.
  2. Intre timp, pune la fiert in vase separate fasolea verde, mazarea, fasolea boabe si morcovii taiati in doua. Dupa ce au fiert, scurge-le bine, lasa-le sa se raceasca, apoi amesteca-le, avand grija ca inainte sa taiati morcovii cubulete.
  3. Adauga porumbul si ridichiile taiate fasii si toarna peste ele iaurtul amestecat cu mustarul, uleiul, zeama de lamaie, zaharul, frunzele de menta tocate si putina sare, si da-o la frigider pana prepari cosuletele.
  4. Intinde aluatul  pe masa pudrata cu faina, si intinde o foaie grosa de 6 mm. Decupeaza cercuri cu ajutorul unui castrinel, asaza cercurile in forme de tarte neunse si coace-le in cuptorul incins, penrtu 25 de  minute. Cand sunt rumenite scoate-le din cuptor, lasa-le sa se raceasca, apoi umple-le cu salata si serveste.

Recomandari

Aperitive