- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crevetii in aspic cu busuioc este un aperitiv special, pentru ocazii deosebite, sau pur si simplu cand doriti un preparat exotic si delicios.
Ingrediente
- 300 gr inele de creveti
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita zahar tos
- 3 linguri ulei de masline
- busuioc proaspat
- 5 foi de gelatina
- 300 ml supa de legume
- 250 ml vin alb sec
- sare
- piper macinat
- 100 rg ciabatta cu ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Crevetii se lasa sa se decongeleze, se decorticheaza, se spala si se tamponeaza cu servete ca sa se usuce. Usturoiul se curata si se taie feliute, apoi se prajeste impreuna cu crevetii, de jur imprejur, intr-o lingura de ulei fierbinte, timp de 2-3 minute, la foc puternic. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se scot din tigaie.
- Gelatina se inmoaie in apa rece. Grasimea rezultata in urma prajirii se stinge cu vin si supa de legume, se da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se potriveste gustul cu sare, piper si zahar si se lasa putin la racit. Gelatina se stoarce si se dizolva in aceasta compozitie pentru aspic. Se culeg 2/3 din frunzulitele de busuioc, se taie fasii, se adauga si se amesteca.
- Crevetii se repartizeaza in 4 forme (de cate 150 ml), se toarna pe deasupra aspicul de vin, pana ce acestia sunt acoperiti, si se lasa la racit 4 ore, pana cand aspicul se intareste.
- Pentru servire se taie ciabatta in felii subtiri de cate 1 cm, care se prajesc in restul de ulei fierbinte, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin crocante. Se condimenteaza cu sare si piper. Aspicul se rsstoarns din forme pe farfurii, se adauga feliile de ciabatta si se orneazs cu restul de frunzulite de busuioc.