- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Serviti aceasta omleta usoara cu paine proaspata alaturi de o portie zdravana de salata verde.Daca prepari omleta pentru un pranz de vara foloseste mazarea proaspata in locul celei congelate.
Ingrediente
- 50 gr de mazare congelata
- 4 oua
- o mana de menta proapata, tocata
- un cub de unt
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pune pe foc o oala mica cu apa iar cand aceasta atinge punctul de fierbere pune boabele de mazare congelata si lasa-le timp de 3-4 minute. Cand acestea s-au inmuiat scurgeti apa.
- Separat intr-un bol bateti ouale cu ajutorul unei furculite, puneti sare si piper dupa gust apoi adaugati menta tocata.
- Incalziti untul intr-o tigaie pana acesta devine spumos. Cand untul s-a incins puneti ouale si lasati-le timp de 4 minute, ridicand marginile omletei din cand in cand pentru ca aceasta sa nu se lipeasca.
- Cand omleta este gata taiati-o in doua jumatati si serviti alaturi de cateva felii de paine proaspata.