- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crochetele de cod pot face ca acele persoane carora pestele nu le e prieten, sa il adore.Se poate aromatiza compozitia pentru a masca putin gustul de peste dar un lucru e cert ca arata senzational si sunt delicioase!
Ingrediente
- 400 gr fileuri congelate de cod fara piele
- 3 cartofi
- o felie de paine alba
- 2 linguri de lapte
- un ou
- patrunjel tocat
- 100 gr pesmet
- 4 linguri de parmezan ras
Instructiuni de preparare
- Se fierb fileurile de cod timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se scurg. Cartofii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Din cartofii fierti se obtine un piure fin.
- Intr-un castron se amesteca pestele fiert, pesmetul,piureul de cartofi, felia de paine inmuiata in lapte si scursa bine,oul batut usor, o lingura de patrunjel verde tocat fin si parmezanul.Se amesteca bine de tot compozitia si se potriveste, dupa gust, de sare.
- Din amestecul obtinut se formeaza crochete care se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Cand sunt rumenite frumos pe ambele parti se scot din ulei pe servete absorbante pentru a se scurge excesul de ulei si se pot servi.