Crochete de conopida

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crochetele de conopida este un preparat delicios, care poate surprinde pe oricine. Aroma lor delicata si gustul fin face ca invitatii dumneavoastra sa va laude la infinit.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 30 gr unt
    • 100 gr cascaval
    • pesmet
    • 3 linguri faina
    • 300 ml lapte
    • 3 pua
    • ulei pentru prajit
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Prima oara se prepara un sos alb: Se pune untul in tigaie si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca energic sa se incorporeze bine in unt, apoi se toarna laptele, amestecand cu telul repede ca sa se ingroase. Se ia sosul de pe foc, se adauga in el cascavalul ras, 1 ou intreg si un galbenus.
  2. Se omogenizeaza compozitia apoi se adauga conopida fiarta in apa cu sare, si desfacuta buchetele foarte mici. Din aceasta compozitie se modeleaza crochete, care se dau prin albus de ou batut spuma si prin pesmet, apoi se pun intr-o tigaie cu uleiul incins.
  3. Cand crochetele de conopida sunt rumenite, se scot pe un servet absorbant, ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi se poate servi.

Recomandari

Aperitive