- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscotti cu merisoare si fistic sunt deliciosi, tocmai de aceea puteti prepara mai multi si sa ii pastrati la frigider. Ei nu se vor invechi, doar vor fi mai fragezi.
Ingrediente
- 30 ml ulei de masline
- 150 gr zahar tos
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 2 oua
- 350 gr faina alba
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr merisoare uscate
- 250 gr fistic
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare ametsecati uleiul si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adauga esentele de ouale. Cand amestecul este omogenizat se adauga faina, sarea si praful de copt si se framanta bine aluatul, in care se aduaga merisoarele si fisticul.
- Impartiti aluat in doua si formati doua suluri si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul poate fi lipicios, si pentru a-l manevra este nevoie ca sa umeziti bine mainile.
- Introduceti tava la cuptor si coaceti 35 de minute, pana cand sulurile se rumenesc. Scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se raceasca.
- Taiati sulurile in felii, pe diagonala, apoi feliile puneti-le in tava si mai coaceti-le 8-10 minute, apoi sunt gata.