- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cuiburile cu sos de marar le puteti prepara ori de cate ori aveti invitati, sau cand aveti o sarbatoare in faminilie.
Ingrediente
- 200 gr fidea
- 2 linguri crema de branza
- 1 lingura unt
- 150 gr mazare
- 150 ml smantana pentru gatut
- 100 gr cascaval ras
- 1 varf de lingurita nucsoara
- 1 legatura marar verde
- piper negru macinat
- piper alb macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune pe foc o cratita cu apa si putina sare, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pune fideaua.
- Separat, intr-o tigaie adanca se pune untul si crema de branza si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Cand s-a omogenizat se adauga smantana si nucsoara, se mai amesteca putin ca sa se omogenizeze, apoi se ia tigaia de pe foc si se pune cascavalul ras. Se adauga mararul tocat, sarea, piper alb si negru si se amesteca din nou foarte bine.
- Se adauga fideaua fiarta si scursa bine si mazarea, amestecand usor.
- Unge o foema de briose cu unt, si se pune cu lingura in fiecare compartiment compozitie, dupa care se da la cuptor pentru 25 de minute, la foc potrivit.
- cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca putin apoi se poate scoate din forma.