Rosii umplute cu mozzarella

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu mozzarella este un apertiv italienesc care se serveste atat cald cat si rece. Pentru a completa aroma meditenareana este indicat ca busuiocul sa fie proaspat nu uscat.

Ingrediente

    • 4 rosii
    • 200 gr mozzarella
    • 2 linguri rosii uscate
    • 300 gr telemea ( vaca sau capra)
    • 2 linguri pesmet
    • busuioc
    • oregano
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala rosiile bine sub jet de apa rece apoi li se taie cate un capac, Se scoate pulpa rosiilor cu o lingurita si se pune intr-un castronel, iar rosiile se lasa  la scurs.
  2. Se taie mozzarella si telemeaua in cubulete care se pun peste pulpa de la rosii. Se adauga pesmetul, rosiile uscate tocate, busuiocul, oregano, sare si piper dupa gust, apoii se amesteca bine compozitia.
  3. Cu compozitia obtinuta se umple rosiile, se pun apoi intr-o tava care se baga apoi in cuptorul incins pentru 10 minute, Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se pot servi.

Recomandari

Aperitive