Turnulet bicolor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turnuletul bicolor este un apritiv apetisant cu care ii puteti oricand impresiona pe cai invitati la masa. Turnuletul bicolor se serveste ca aperitiv sau ca garnitura la o friptura de vita.

Ingrediente

    • 100 gr orez
    • 4 cepe mari
    • 1 ardei iute
    • 1,5 kg rosii
    • 1 ardei gras
    • 4 catei de usturoi
    • busuioc
    • unt
    • ulei
    • oregano
    • piper macinat
    • sare
    • chili

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa se curata, se spala, apoi se taie bucati care se calesc in putin ulei. Cand ceapa  incepe sa devina sticloasa, se adauga ardeii tocati.
  2. Rosiile se spala, apoi se oparesc in apa fierbinte pentru a se curata coaja mai usor, apoi se toaca marunt si se pun intr-o tigaie in care inainte s-a calit usturoiul tocat marunt. Se da fosul mic si se lasa sa fiarba cateva minute.
  3. Se toaran rosiile peste amestecul de ardei si ceapa, se potriveste gustul de sare, piper, chili, oregano si busuioc si se lasa apoi se fiarba totul pana incepe sa scada sosul, care apoi se lasa sa se raceasca.
  4. Intr-o craticioara cu apa si sare se fierbe orezul, apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se adauga sare, piper si 100 gr de unt , apoi se amesteca usor cu o furculita.
  5. Folosind un inel de bucatarie se alterneaza straturile de orez cu cele de rosii scazute, apoi dupa ce s-a inlaturat inelul se decoreaza fiecare turnulet cu cate o frunza de busuioc proaspat.

Recomandari

Aperitive