- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii cu orez sunt satiosi si gustosi, fiind poate mult mai aromati daca ii serviti reci.
Ingrediente
- 6 dovlecei tineri
- 4-6 linguri cu orez
- 4 linguri cu ulei
- 4 linguri cu pesmet
- 2-3 catei de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti dovleceii de coaja alba, ii golesti de seminte, ii tai felii si-i pui in cratita cu ulei fierbinte ca sa se inmoaie 15 minute. Lucrezi cu vasul acoperit, la foc domol.
- Alegi orezul, il speli in 3-4 ape, il fierbi in apa cu sare 20 minute si-l scurgi in sita. Amesteci orezul cu dovleceii, lasi sa mai fiarba 2-3 minute, adaugi sare si usturoi tocat, tragi vasul de pe foc.
- Rastorni amestecul intr-un vas de sticla incasabila, netezesti, presari pesmet si lasi sa se rumeneasca in cuptor 15 minute, apoi il servesti fierbinte cu/fara paine