- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Drobul in aluat este un preparat pe care il puteti savura oricand doriti o gustare aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 8 pipote
- 5 oua
- 10 ficatei
- 200 gr faina
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri unt
- 2 legaturi marar
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine 2 oua, cu doua linguri de unt, o ceasca de apa, sare si o cana de faina. Dupa ce aluatul devine neted se baga la frigider pentru o ora ca sa se fragezeasca.
- Separat, in alt vas se amesteca pipotele si ficateii fierti si taiati bucatele, cu ceapa si mararul tocate, cu galbenusul de la 2 oua si albusul batut ca pentru bezea si se potrivesc de sare si piper.
- Din aluatul pastrat la rece se intind doua foi. Una se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Peste ea se toarna compozitia si se acopera cu cealalta foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se unge cu ou batut.
- Se coace drobul la foc domol pana se rumeneste. Se serveste fierbinte cu smantana, dar este la fel de gustos si rece.