- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Drobul picant de pui este un preparat specific sarbatorilor de Paste si care nu poate lipsi. Pentru un gusta mai fin si o textura mai delicata adaugati in compozitie 3 linguri de smantana.
Ingrediente
- 500 gr ficatei de pui
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 ardei iute uscat
- patrunjel verde
- salvie
- pesmet
- piper in 4 culori
- 200 gr inimi
- 1/2 telina
- 5 oua
- ulei
- marar verde
- chimen
- sare
Instructiuni de preparare
- Caleste ceapa in ulei incins, adauga ficateii si inimile curatate si taiate cat mai amrunt. Pune telina si morcovul date pe razatoare si caleste-le impreuna, apoi da deoparte si lasa-le sa se raceasca.
- Adauga galbenusurile, verdeata tocata amrunt, sare si piper, ardeiul iute taiat marunt, iar la final, incorporeaza albusurile batute spuma si un varf de cutit de chimen pisat.
- Amesteca usor, de jos in sus, si toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
- Unge drobul cu galbenus, presara piper in 4 culori si chimen zdrobit, apoi coace drobul in cuptorul incins, la foc potrivit 90 de minute.