Fasole batuta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea batuta este un aperitiv satios si economic, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti un preparat usor si delicios.

Ingrediente

    • 500 gr fasole alba sau pestrita
    • 1 pastarnac
    • 3 cepe
    • 150 ml ulei
    • 1 morcov
    • 5-6 catei de usturoi
    • sare
    • bulion

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea, o speli in multe ape, o lasi la inmuiat cateva ore, arunci apa si o clocotesti cu apa cat s-o acopere. Dupa doua-trei clocote, schimbi apa, umpli cu trei masuri de apa rece si fierbi fasolea cu 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa si sare (doar 1/2 lingurita). Este gata cand bobul de fasole se desface usor.
  2. Lasi fasolea fiarta sa se raceasca si o treci prin sita impreuna cu morcovul, pastarnacul si ceapa fierte. Pasta obtinuta o amesteci cu mujdei de usturoi si o lingura de ulei.
  3. Cureti cepele ramase, le toci si le calesti in ulei. Cand ceapa este sticloasa stingi cu bulion desfacut intr-un pahar cu apa, lasi sa scada bine si decorezi fasolea batuta cu ceapa calita.
  4. Servesti fasolea batuta cu paine proaspata sau prajita si castraveciori murati. Sau tartinezi felii de paine proaspata, decorezi cu feliute de castravete murat si servesti imediat.

Recomandari

Aperitive