- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea batuta este un aperitiv satios si economic, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti un preparat usor si delicios.
Ingrediente
- 500 gr fasole alba sau pestrita
- 1 pastarnac
- 3 cepe
- 150 ml ulei
- 1 morcov
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- bulion
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea, o speli in multe ape, o lasi la inmuiat cateva ore, arunci apa si o clocotesti cu apa cat s-o acopere. Dupa doua-trei clocote, schimbi apa, umpli cu trei masuri de apa rece si fierbi fasolea cu 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa si sare (doar 1/2 lingurita). Este gata cand bobul de fasole se desface usor.
- Lasi fasolea fiarta sa se raceasca si o treci prin sita impreuna cu morcovul, pastarnacul si ceapa fierte. Pasta obtinuta o amesteci cu mujdei de usturoi si o lingura de ulei.
- Cureti cepele ramase, le toci si le calesti in ulei. Cand ceapa este sticloasa stingi cu bulion desfacut intr-un pahar cu apa, lasi sa scada bine si decorezi fasolea batuta cu ceapa calita.
- Servesti fasolea batuta cu paine proaspata sau prajita si castraveciori murati. Sau tartinezi felii de paine proaspata, decorezi cu feliute de castravete murat si servesti imediat.