- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficateii de pasare in sos este apritivul ideal in zilele de vara cand aveti invitati la masa pe care doriti sa ii surprindeti cu calitatile dumneavoastra de bucatareasca.
Ingrediente
- 10-12 ficatei de pui
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci
- zeama de la o lamaie
- 3-4 linguri de apa
- patrunjel verde tocat fin
- 3 linguri ulei
- 1 lingura pesmet
- 100 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se rumenesc ficateii in unt, se scot si se pun pe o farfurie, deasupra unei cratite cu apa fierbinte, ca sa se mentina calzi.
- Se prepara sosul: zeama de la o lamaie se freaca bine cu 3 linguri de ulei, se adauga usturoiul taiat subtire, patrunjel verde tocat fin, ciupercile care au fost inabusite in unt si ficateii, apoi se adauga 4 linguri de apa si se lasa sa fiarba impreuna pana scade zeama.