- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile sarate sunt perfecte pentru o gustare sau de ce nu pentru un mic dejun copios. Daca doriti puteti schimba crema, folosind alte combinatii preferate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr faina
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 100 gr branza
- 1 varf de cutit bicarbonat
- 1 varf de cutit sare
- 50 gr unt sau margarina
- 1 ou
PENTRU CREMA SI DECOR:
- 100 gr unt
- 100 gr telemea
- 6 masline
- patrunjel verde
- 100 gr cascaval
- boia
- 1 gogosar
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, amesteci faina cu untul moale, la temperatura camerei, branza rasa, oul batut, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. framanti un aluat pe care il invelesti intr-o folie si il bagi la frigider pentru o ora.
- Imparti aluatul in doua si, pe planseta presarata cu faina, intinzi foi de 5 mm. Tai rondele cu paharul sau cu formele pentru fursecuri trecute prin faina, de fiecare data. Coci rondelele la foc mediu, pentru 20 de minute.
- Intre timp, prepari crema. Razi fin cascavalul si branza, freci untul cu branzeturile si boiaua dulce. Pui intr-un cornet 1 lingura de crema, pe care o vei folosi la decor, iar cu restul ungi jumatate din rondelele coapte si acoperi cu cele ramase, apasand usor.
- Dupa ce scoti fursecurile de la cuptor, le lasi sa se raceasca si le lipesti doua cate doua. Le decorezi cu crema, patrunjel verde tocat si bucatele de gogosar sau fasii de masline.