- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galustele de cartofi cu magiun de prune si nuci sunt apetisante si foarte aromate, perfecte pentru o gustare tarzie.
Ingrediente
- 1 kg cartofi fierti in coaja
- 350 gr faina
- 150 ml apa calda
- 400 gr magiun de prune
- 500 gr pesmet
- sare
- 200 gr zahar tos
- 100 gr zahar farin
- 1/2 pachet cu praf de copt
- vanilie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata cartofii de coaja cat sunt calzi, se dau prin masina de tocat, se pun in vas adanc. Se framanta cu putina apa fierbinte, putina sare, un praf de copt si cu 175 grfaina proaspat cernuta. Se obtine un aluat pufos si bun de intins.
- Se imparte aluatul in bucati mari, se presara planseul cu faina, se intinde aluatul in foaie groasa de 1 cm, se taie patrate cu latura de 2-3 cm. (Se pune o oala mare cu apa pe foc, pentru ca galustele odata facute, trebuie puse repede la fiert).
- Pe fiecare patrat se pune magiun in amestec cu nuci tocate, se lipesc colturile si se rotunjesc intre palme. Se obtin galuste potrivit de mari, care se pun in apa ce a stat din fiert in acest timp se pune pesmetul in cratita mare si se tine pe foc mic, amestecand pesmetul cu o lingura de lemn ca sa nu se rumeneasca prea tare.
- Se trage cratita de pe foc, se amesteca pesmetul omogen cu zaharul tos. Se scot galustele care s-au ridicat deasupra apei cu o lingura gaurita (de supa), se scurg si se pun in pesmet amestecat cu zahar tos.
- Galustele se rostogolesc prin pesmet pana se acopera uniform, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar farin si vanilie. Se servesc calde sau reci, cu pesmetul ramas turnat printre galuste.