- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Humusul cu lamaie este un preparat asiatic pe care trebuie sa il incercati si dvs. Humusul se serveste cu sticksuri, lipie sau paine prajita.
Ingrediente
- 200 gr naut uscat
- 3 linguri iaurt gras
- 3 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri pasta de susan
- 1 lamaie
- coriandru
- seminte de susan negre
- masline
Instructiuni de preparare
- Lasa nautul la inmuiat in apa rece peste noapte. A doua zi pune-l la fiert la foc mediu, intro oala cu apa fara sare si lasa-la sa fiarba timp de o ora si jumatate. Scurge nautul, spala-l in cateva ape si lasa-l sa se raceasca.
- Pune fiertura in bolul unui mixer si mixeaza-l pana obtii o pasta fina. Adauga usturoiul tocat, iaurtul, pasta de susan si zeama de la o lamaie.
- Asezoneaza pasta obtinuta cu seminte de susan negre, pentru un efect vizual deosebit. Stropeste cu ulei de masline si orneaza cu frunze de coriandru.