Humus cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Humusul cu lamaie este un preparat asiatic pe care trebuie sa il incercati si dvs. Humusul se serveste cu sticksuri, lipie sau paine prajita.

Ingrediente

    • 200 gr naut uscat
    • 3 linguri iaurt gras
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 catel de usturoi
    • 4 linguri pasta de susan
    • 1 lamaie
    • coriandru
    • seminte de susan negre
    • masline

Instructiuni de preparare

  1. Lasa nautul la inmuiat in apa rece peste noapte. A doua zi pune-l la fiert la foc mediu, intro oala cu apa fara sare si lasa-la sa fiarba timp de  o ora si jumatate. Scurge nautul, spala-l in cateva ape si lasa-l sa se raceasca.
  2. Pune fiertura in bolul unui mixer si mixeaza-l pana obtii o pasta fina. Adauga usturoiul tocat, iaurtul, pasta de susan si zeama de la o lamaie.
  3. Asezoneaza pasta obtinuta cu seminte de susan negre, pentru un efect vizual deosebit. Stropeste cu ulei  de masline si orneaza cu frunze de coriandru.

Recomandari

Aperitive