Bulgarasi pane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bulgarasii pane sunt foarte gustosii si ca aperitv sunt de nelipsit de la petrecerile alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 450 gr verzisoare de Bruxelles proaspete sau congelate
    • 4 linguri faina
    • sare
    • 2 oua
    • 150 ml ulei pentru prajit
    • piper macinat
    • salata verde pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Cureti verzisoarele si le oparesti usor in apa putin sarata. Pe cele congelate nu este nevoie sa le decongelezi. Dupa ce s-au opartit scurgi verzisoarele intr-o sita.
  2. Bati ouale cu putina sare si piper, apoi adaugi 2 linguri de faina. Adaugi treptat cateva linguri de apa, astfel incat compozitia sa capete consistenta smantanii.
  3. Infigi cate o scobitoare in fiecare verzisoara,  o treci prin faina, apoi prin aluatul cu ou si din nou prin faina, pentru a prinde o crusta. Astfel imbracate in aluat, prajesti verzisoarele in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe toate partile. cand sunt gata  le scoti pe hartie absorbanta si le servesti ca aperitive calde sau reci pe un pat de salata varde, langa cubulete de branza si rosiii cherry, sau ca garnitura la  frigaruile de pui.

Recomandari

Aperitive