- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jambonul este un aperitiv foarte gustos, iar daca aveti ocazia sa il preparati dvs atunci cu siguranta va fi foarte bun.
Ingrediente
- 1 picior de porc
- sare
- silitra
- zahar
Instructiuni de preparare
- Se curata grasimea de pe pulpa din spate a porcului, iar carnea se zvanta la rece 3-4 zile. Se pune apoi intr-un vas de lemn si peste ea se toarna o saramura pregatita astfel: la 10 litri apa - 700 gr sare mare, 30 g silitra, 300 g zahar.
- Saramura se fierbe, se strecoara si se pune calduta peste carnea care a fost sarata in prealabil cu acelasi amestec. Carnea se tine in vasul de lemn 6-7 zile inainte de a se turna apa sarata peste ea.
- Se acopera carnea cu apa sarata, se pune deasupra o greutate, se intoarce des, iar dupa 3 saptamani se scoate, se zvanta la aer rece si se pune la fum rece timp de 2-3 zile.
- Jambonul se serveste la gustarea de dinaintea mesei ca aperitiv sau ca un fel de mancare (cand e servit cu legume sau branzeturi).