- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mini cupcakes cu ganache de ciocolata trebuie sa le incercati pentru ca, desi suna complicat, reteta este simpla, iar rezultatele sunt pe masura.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol mare, amestecati cu mixerul la viteza medie, 5 minute, untul si zaharul, pana obtineti o spuma si zaharul nu se mai simte aproape deloc.
- Adaugati pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Puneti din amestecul de faina, sare si praf de copt si amestecati, apoi puneti tot laptele, amestecat cu vanilia si romul, amestecati, apoi puneti restul de faina si amestecati pana avem o compozitie omogena.
- Punem compozitia in forme, cel mai simplu e sa faceti asta folosind 2 lingurite, una cu care luati compozitie si una cu care o impingeti in forma, astfel incat sa fie pline.
- Dativ la cuptor 10-12 minute sau pana trec testul scobitorii, apoi lasati-le sa se raceasca de tot inainte sa puneti crema.
- Pentru crema ganache, pe un tocator de lemn, tocati ciocolata si o puneti-o intr-un bol mare. Intr-o craticioara puneti frisca, mierea si untul. Aduceti amestecul la punctul de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte.
- Turnati peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecati cu telul pana obtineti o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Crema trebuie sa stea la rece 5-6 ore sau peste noapte pentru a se raci si intari.
- Puneti apoi crema intr-un pos si decorativ cupcakes-urile. Pentru un plus de culoare, le putem decora cu cirese confiate.